Za boljše delovanje naša stran uporablja piškotke.

INFORMACIJA O PIŠKOTKIH IN PRAVNA PODLAGA

Sprejmi piškotke

Splošno

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012) je v slovensko zakonodajo vnesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnikov. Splošna pojasnila o piškotkih lahko preberete v smernicah Informacijskega pooblaščenca "Kdaj lahko uporabljamo piškotke" .

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani naložijo na vaš računalnik. Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku posameznega spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta bo brskalnik prebral piškotek in posredoval informacije spletnemu mestu ali drugemu elementu, ki je nastavil piškotek.

Vrste piškotkov

Nujno potrebni piškotki: Za njihovo namestitev ne potrebujemo vašega dovoljenja. So namreč nujni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih dejanja, ki jih sami želite izvajati na naši spletni strani, ne bi delovali pravilno.

Izkustveni piškotki: Tovrstni piškotki so namenjeni zbiranju podatkov za izboljšanje delovanja spletne strani. Zbirajo podatke o načinu obiska spletne strani, ob čemer ne zbirajo informacij, po katerih bi lahko identificirali uporabnika, saj so te anonimizirane.

Funkcionalni piškotki: S pomočjo teh piškotkov si spletna stran zapomni vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo ...) ter zagotavlja napredne, uporabniku prilagojene funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletni strani, so pa zbrani podatki anonimizirani.

Piškotki za usmerjanje in oglaševalski piškotki tretjih oseb: Te piškotke urejajo in gostijo tretje osebe. Piškotki za usmerjanje so povezani s storitvami tretjih oseb, na primer gumba "Všečkaj" in "Deli z ostalimi" in lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletu. Oglaševalski piškotki omogočajo predvajanje oglasov, ki so prilagojeni vašim interesom.

Če želite izvedeti več o teh tehnologijah in njihovem delovanju, obiščite ustrezno spletno mesto, denimo www.allaboutcookies.org .

Zakaj in kako uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo kot orodje, s katerim vam ponudimo prijetnejšo izkušnjo pri obisku našega spletnega mesta.

Piškotki ne shranjujejo informacij, ki bi omogočali prepoznavanje posameznih oseb, uporabljamo namreč le šifrirane informacije, ki jih zberemo s piškotki.

Piškotki, ki jih uporabljamo, ne škodijo vašemu računalniku.

Kateri piškotki se nameščajo ob obisku naše spletne strani?

V spodnji tabeli so opisani piškotki, ki se nameščajo ob obisku naše strani:

Piškotek Ime piškotka Namen piškotka Kdaj se izbriše?
Shranjevanje piškotkov cookieaccept Zabeleži vašo odločitev o sprejetju uporabe piškotkov na naši spletni strani 1 leto po namestitvi

Slogovni piškotek

MD5 hash generirano ime: (npr. 0487ca281a8e7c2d1ada5d01e10fa334)

Shranjuje pomembne slogovne parametre, da se vam spletna stran pravilno prikaže Na koncu seje
Kontakt lca0 Shranjuje vaše vpisane kontaktne podatke v spletnem obrazcu za pošiljanje elektronske pošte Na koncu seje
Kontakt lca1 Shranjuje vaše vpisane kontaktne podatke v spletnem obrazcu za pošiljanje elektronske pošte Na koncu seje

Maribor, 9.7.2013

Z zmago na Dunaju zagotovljeno mesto v končnici!

Napisal General on . Posted in Novice

СНПЧ А7 Уфа, обзоры принтеров и МФУ

bobekPrelepo igrišče z umetno travo, namenjeno izključno ameriškemu nogometu, dunajski Ravelin Football Zentrum, je gostil povratno vojaško srečanje med domačini Vienna Warlords in edino še neporaženo ekipo druge divizije AFL – Maribor Generals. Generali smo se predstavili v novi podobi, prvič v zgodovini kluba smo zaigrali v belih dresih, namenjenih za gostovanja.

V visokih temperaturah sta se prvi na »delovno temperaturo« ogreli obrambi obeh ekip, tako da v prvi četrtini ni bilo spremembe rezultata. Obramba Generalov je z dvema povzročenima fumbloma ustavila dolge napade Dunajčanov, pridobljene žoge pa napad ni uspel spremeniti v točke.

Začetek druge četrtine se je začel po željah domačinov. Po treh neuspešnih napadih je sledil neuspešen punt Generalov in Dunajčani so začeli svoj napad zgolj 3 jarde oddaljeni od končne cone, od koder jim je že v prvem poskusu uspelo žogo prinesti v končno cono. Enako jim je uspelo pri dodatnem poskusu po touchdownu, tako da so povedli z 8:0. Rezultat je izenačil Karničnik, ki je lepo ujel podajo Fišerja in najprej ponesel vse do končne cone, nato pa zadevo ponovil s tekom za dodatni dve točki. Rezultat se do konča polčasa ni spremenil, tako da sta ekipi odšli na premor z izenačenim rezultatom, 8:8

Ob začetku drugega polčasa je napad Generalov očitno začel delovati na vse cilindre, saj so že v prvi akciji, dolgi 69 jardov, prišli do novih točk. Obramba je bila nepozorna na Karničnika, ki ga je odlično odkritega s podajo našel Fišer, mariborski številki 26 pa nato ni bilo težko ubežati domači obrambi do končne cone. Poskus za dodatni točki je bil neuspešen, tako da je bilo (kratkotrajno) vodstvo 8:14. V naslednji seriji napadov so Dunajčani ob dobrem blokiranju uspeli nekaj novih prvih poskusov, zadnjih 10 jardov do končne cone pa je pretekel kar podajalec in izenačil rezultat na 14:14 (poskus za dodatni točki je mariborska obramba ustavila).

Do konca tretje četrtine so Generali prišli še dvakrat v končno cono. Najprej je za točke s QB sneakom poskrbel Fišer, za vodstvo 28:14 pa je ob odličnem blokiranju napadalne linije z 42 jardov dolgim tekom poskrbel Karničnik (po obeh zadetkih je bil strel za dodatno točko uspešen).

Edina sprememba rezultata v zadnji četrtini je prišla s strani Generalov. Žogo je s svojo drugo prestreženo podajo na zadnjih dveh tekmah priboril Marko Koban, na rob končne cone pa jo je z novim uspešnim tekom prinesel Karničnik. Od tam jo je v končno cono spravil njegov bloker, fullback Tadej Bratušek. Po uspešnem strelu na gol je rezultat na semaforju pokazal 14:35, ki se ob zanesljivi obrambi Maistrovih Generalov več ni spremenil. Game ball je prejel dolgoletni kapetan in center na napadalni liniji Blaž »Medo« Kovač, za katerega je bila to skoraj domača tekma. Izkazal se je s požrtvovalno igro na napadalni in obrambni liniji.

S šesto zmago v prav toliko tekmah smo si Generali že v debitantski sezoni med severnimi sosedi zagotovili nastop v končnici, kjer se bomo 16./17. julija borili za mesto v finalu 2. divizije – Iron Bowlu! V 2. diviziji AFL sedaj sledi 3-tedenski premor, preden bomo v Mariboru gostili še eno ekipo iz avstrijske Štajerske – Fürstenfeld Raptors.

Tudi med tem premorom pa Generali ne bomo počivali – čaka nas namreč prva tekma proti ekipi Domžale Tigers. 12. junija Zveza za ameriški nogomet Slovenije s t.i. Finalnim Touchdownom v Domžalah pripravlja celodnevni praznik ameriškega nogometa v Sloveniji. Poleg naše tekme za tretje mesto v slovenskem državnem prvenstvu, bo možen tudi ogled tekme za prvo mesto med ekipama Ljubljana Silverhawks in Kranj Alp Devils ter finale državnega prvenstva v Flag Footballu. Za samo 5€ si lahko tukaj zagotovite vstopnico in s tem podprete razvoj ameriškega nogometa v Sloveniji. Se vidimo v Domžalah!

Odlične fotografije fotografinje Darje Povirk najdete na naši Facebook stranihttps://www.facebook.com/mariborgenerals/