Za boljše delovanje naša stran uporablja piškotke.

INFORMACIJA O PIŠKOTKIH IN PRAVNA PODLAGA

Sprejmi piškotke

Splošno

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012) je v slovensko zakonodajo vnesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnikov. Splošna pojasnila o piškotkih lahko preberete v smernicah Informacijskega pooblaščenca "Kdaj lahko uporabljamo piškotke" .

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani naložijo na vaš računalnik. Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku posameznega spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta bo brskalnik prebral piškotek in posredoval informacije spletnemu mestu ali drugemu elementu, ki je nastavil piškotek.

Vrste piškotkov

Nujno potrebni piškotki: Za njihovo namestitev ne potrebujemo vašega dovoljenja. So namreč nujni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih dejanja, ki jih sami želite izvajati na naši spletni strani, ne bi delovali pravilno.

Izkustveni piškotki: Tovrstni piškotki so namenjeni zbiranju podatkov za izboljšanje delovanja spletne strani. Zbirajo podatke o načinu obiska spletne strani, ob čemer ne zbirajo informacij, po katerih bi lahko identificirali uporabnika, saj so te anonimizirane.

Funkcionalni piškotki: S pomočjo teh piškotkov si spletna stran zapomni vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo ...) ter zagotavlja napredne, uporabniku prilagojene funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletni strani, so pa zbrani podatki anonimizirani.

Piškotki za usmerjanje in oglaševalski piškotki tretjih oseb: Te piškotke urejajo in gostijo tretje osebe. Piškotki za usmerjanje so povezani s storitvami tretjih oseb, na primer gumba "Všečkaj" in "Deli z ostalimi" in lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletu. Oglaševalski piškotki omogočajo predvajanje oglasov, ki so prilagojeni vašim interesom.

Če želite izvedeti več o teh tehnologijah in njihovem delovanju, obiščite ustrezno spletno mesto, denimo www.allaboutcookies.org .

Zakaj in kako uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo kot orodje, s katerim vam ponudimo prijetnejšo izkušnjo pri obisku našega spletnega mesta.

Piškotki ne shranjujejo informacij, ki bi omogočali prepoznavanje posameznih oseb, uporabljamo namreč le šifrirane informacije, ki jih zberemo s piškotki.

Piškotki, ki jih uporabljamo, ne škodijo vašemu računalniku.

Kateri piškotki se nameščajo ob obisku naše spletne strani?

V spodnji tabeli so opisani piškotki, ki se nameščajo ob obisku naše strani:

Piškotek Ime piškotka Namen piškotka Kdaj se izbriše?
Shranjevanje piškotkov cookieaccept Zabeleži vašo odločitev o sprejetju uporabe piškotkov na naši spletni strani 1 leto po namestitvi

Slogovni piškotek

MD5 hash generirano ime: (npr. 0487ca281a8e7c2d1ada5d01e10fa334)

Shranjuje pomembne slogovne parametre, da se vam spletna stran pravilno prikaže Na koncu seje
Kontakt lca0 Shranjuje vaše vpisane kontaktne podatke v spletnem obrazcu za pošiljanje elektronske pošte Na koncu seje
Kontakt lca1 Shranjuje vaše vpisane kontaktne podatke v spletnem obrazcu za pošiljanje elektronske pošte Na koncu seje

Maribor, 9.7.2013

V juniju vpisali dve zmagi na dveh frontah

Napisal General on . Posted in Novice

СНПЧ А7 Уфа, обзоры принтеров и МФУ

vsRaptorsMaribor Generals po novi visoki zmagi ostajamo neporaženi v 2. diviziji avstrijskega državnega prvenstva, z zmago nad Domžale Tigers pa smo zasedli tretje mesto v prenovljeni izvedbi slovenskega državnega prvenstva.

Na odlično organiziranem dogodku Finalni touchdown, kjer je Zveza za ameriški nogomet Slovenije povezala vso dogajanje povezano z ameriškim nogometom pri nas, smo se za tretje mesto borili z mlado in izjemno obetavno ekipo Domžale Tigers, po tem ko nam je nerangiran žreb za polfinalno tekmo v aprilu namenil spopad s serijskimi prvaki Ljubljana Silverhawks. Ljubljančani so pokal dvignili tudi tokrat, premagali so ekipo Kranj Alp Devils, ki si je nastop v finalu zagotovila z dvema zmagama nad Tigersi v okviru lige CEFL.

Tekmo med Generalsi in Tigersi sta zaznamovali dobri igri obeh napadov, saj je bilo na tekmi doseženih kar 85 točk.  Izkušenost trikratnih prvakov lige AAFL se je izkazala za odločilno, rezultat je koncu pokazal 58:27.  

V 7. krogu avstrijske AFL Div. 2 nas je čakala zadnja domača tekma in povratno srečanje s tekmeci iz avstrijske Štajerske – Fürstenfeld Raptors. Na svoj račun so tokrat lahko prišli naši zvesti navijači, saj je bila tekma odigrana na glavnem igrišču v Športnem parku Tabor, ki omogoča precej lažje spremljanje dogajanja, za kar je ponovno izdatno poskrbel tudi strokovni komentator David Vujinović ob podpori naših prijateljev iz Sound Biro.

Začetek tekme je skoraj zmotil močan naliv, in morda je mokra podlaga zakrivila nekaj napak v obeh napadih. Raptorsi so hitro predali žogo, ki pa so jo s prestreženo podajo v končni coni podajalca Fišerja uspeli pridobiti nazaj. Ampak Generali so na tej tekmi popolnoma zaklenili vrata – s prestreženimi podajami (Amadej Komar in Kristijan Zimaj) in pridobljenimi žogami po slabih predajah med centrom in podajalcem (kar dve je pridobil tokratni kapetan obrambne linije Marko Kristofič) so napadu dali dovolj možnosti za doseganje točk, da je semafor na koncu tekme kazal 51:2 (točke za goste so dosegli obrambni igralci s podiranjem Fišerja v končni coni Generalov).

Na tekmi, ki nam je sicer zagotovila prvo mesto na lestvici po rednem delu sezone,  je bilo več priložnosti za različne kombinacije igralcev v obrambi in napadu. Na napadalni liniji je tako na mestu centra celotno tekmo odigral Patrik Senekovič, Matjaž Brdnik pa se je izkazal na posebnih moštvih.

Pred koncem rednega dela nas čaka še gostovanje na tirolskem pri ekipi Schwaz Hammers, ki zasedajo tretje mesto na lestvici. Odlično pripravljen nasprotnik in dolga pot bosta gotovo pravi izziv in odlična priprava na prvi krog končnice, ki nas čaka v vikendu 16./17. 6. 2016.

Za vsa obvestila in novice ne pozabite spremljati naše Facebook strani Maribor Generals!