Za boljše delovanje naša stran uporablja piškotke.

INFORMACIJA O PIŠKOTKIH IN PRAVNA PODLAGA

Sprejmi piškotke

Splošno

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012) je v slovensko zakonodajo vnesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnikov. Splošna pojasnila o piškotkih lahko preberete v smernicah Informacijskega pooblaščenca "Kdaj lahko uporabljamo piškotke" .

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani naložijo na vaš računalnik. Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku posameznega spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta bo brskalnik prebral piškotek in posredoval informacije spletnemu mestu ali drugemu elementu, ki je nastavil piškotek.

Vrste piškotkov

Nujno potrebni piškotki: Za njihovo namestitev ne potrebujemo vašega dovoljenja. So namreč nujni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih dejanja, ki jih sami želite izvajati na naši spletni strani, ne bi delovali pravilno.

Izkustveni piškotki: Tovrstni piškotki so namenjeni zbiranju podatkov za izboljšanje delovanja spletne strani. Zbirajo podatke o načinu obiska spletne strani, ob čemer ne zbirajo informacij, po katerih bi lahko identificirali uporabnika, saj so te anonimizirane.

Funkcionalni piškotki: S pomočjo teh piškotkov si spletna stran zapomni vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo ...) ter zagotavlja napredne, uporabniku prilagojene funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletni strani, so pa zbrani podatki anonimizirani.

Piškotki za usmerjanje in oglaševalski piškotki tretjih oseb: Te piškotke urejajo in gostijo tretje osebe. Piškotki za usmerjanje so povezani s storitvami tretjih oseb, na primer gumba "Všečkaj" in "Deli z ostalimi" in lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletu. Oglaševalski piškotki omogočajo predvajanje oglasov, ki so prilagojeni vašim interesom.

Če želite izvedeti več o teh tehnologijah in njihovem delovanju, obiščite ustrezno spletno mesto, denimo www.allaboutcookies.org .

Zakaj in kako uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo kot orodje, s katerim vam ponudimo prijetnejšo izkušnjo pri obisku našega spletnega mesta.

Piškotki ne shranjujejo informacij, ki bi omogočali prepoznavanje posameznih oseb, uporabljamo namreč le šifrirane informacije, ki jih zberemo s piškotki.

Piškotki, ki jih uporabljamo, ne škodijo vašemu računalniku.

Kateri piškotki se nameščajo ob obisku naše spletne strani?

V spodnji tabeli so opisani piškotki, ki se nameščajo ob obisku naše strani:

Piškotek Ime piškotka Namen piškotka Kdaj se izbriše?
Shranjevanje piškotkov cookieaccept Zabeleži vašo odločitev o sprejetju uporabe piškotkov na naši spletni strani 1 leto po namestitvi

Slogovni piškotek

MD5 hash generirano ime: (npr. 0487ca281a8e7c2d1ada5d01e10fa334)

Shranjuje pomembne slogovne parametre, da se vam spletna stran pravilno prikaže Na koncu seje
Kontakt lca0 Shranjuje vaše vpisane kontaktne podatke v spletnem obrazcu za pošiljanje elektronske pošte Na koncu seje
Kontakt lca1 Shranjuje vaše vpisane kontaktne podatke v spletnem obrazcu za pošiljanje elektronske pošte Na koncu seje

Maribor, 9.7.2013

S tesno zmago zaključili redni del neporaženi

Napisal General on . Posted in Novice

СНПЧ А7 Уфа, обзоры принтеров и МФУ

MBG schwazV tekmi, kjer ni manjkalo sprememb vremena in menjavanja ekip v vodstvu, smo Maribor Generals kljub številnim napakam ohranili priigrano vodstvo in si s tesno zmago  zagotovili popoln izkupiček po rednem delu debitantske sezone v avstrijski AFL, division 2.

Sezono smo zaključili tako kot smo jo začeli – z gostovanjem na Tirolskem. Namesto v Hall nas je pot tokrat vodila v zgolj 20 kilometrov bližji Schwaz, kjer domujejo Schwaz Hammers. Da se na nasprotnike odlično pripravijo priča dejstvo, da so si prišli ogledati našo domačo tekmo z ekipo Styrian Bears (s katerimi se bodo pomerili v prvem krogu končnice).

Z napadom smo v prvi četrtini začeli Generali, ampak je že po dveh uspešnih tekih prišlo do prve napake – fumble, žoga pa je pristala v posesti domačinov. Po uspešni seriji napadov, kjer so jarde pridobivali predvsem s teki po zunanji strani napadalne linije, je domačemu runningbacku uspelo doseči prve točke na tekmi. Z uspešnim strelom so povedli s 7:0. Za izenačenje rezultata je bilo potrebno doseči kar dva touchdowna. Prvega je tekaču Domnu Karničniku razveljavil sodnik z napačno dosojenim nedovoljenim držanjem na napadalni liniji, drugega pa prav tako s tekom dosegel podajalec Robi Fišer, ko je celotna obramba mislila, da je žogo prejel Karničnik. Uspešen dodatni strel, rezultat po prvi četrtini 7:7.

Za naslednje točke domačinov je bila ponovno kriva napaka mariborske ekipe. Najprej prehiter štart, zaradi česar smo, namesto novega prvega poskusa, morali predati žogo iz bližine svoje končne cone. Punt so domačini blokirali, žoga se je odkotalila do končne cone, kjer pa jo je Fišer neuspešno poskusil rešiti in nanjo so padli Tirolci. Semafor je zaradi blokiranega dodatnega strela pokazal 13:7.

Sledila je dobra igra obeh obramb in po en punt na vsaki strani, nato pa juriš Generalov. Z lepim odkrivanjem in ujeto žogo v padanju se je izkazal Matevž Takač, v končni coni pa jo je v slogu Juliana Edelmana ujel Karničnik. Uspešen strel za dodatno točko je pomenil  tudi prvo vodstvo za Generale in rezultat 1. polčasa, 13:14.

Drugi polčas se je pričel s hladnim tušem za prvouvrščeno ekipo 2. divizije avstrijskega državnega prvenstva. Hammersi so ob dobrem blokiranju in nekaj zgrešenim tacklih žogo vrnili za touchdown dolg 100 jardov. Vodstvo (po uspešnem strelu za dodatno točko) 20:14 je bilo kratkotrajno. Najprej je gledalce umiril Rok Majcen s 57 jardov dolgo ujeto podajo za touchdown, rezultat pa na 20:21 postavil Fišer z uspešnim strelom. Za dodatno slabo voljo pri tirolskih navijačih pa je poskrbela Generalska obramba z odličnim ustavljanjem tekača, ki je ob padanju izpustil žogo, ki jo je lepo ujel Tim Farasin. Pridobljeno žogo je za Generale v nove točke spremenil Fišer s tekom za svojimi linijaši. Namesto za strel se je trener Tibor Babič tokrat odločil za poskus za dve točki, podajo Fišerja pa je uspešno ujel Kevin Tacer in s tem rezultat povišal na 20:29.

Sledil je neuspešen napad Tirolcev in punt ter tako nova priložnost za povečanje vodstva Generalov, ki pa so si z izdatno pomočjo sodniških odločitev izkopali luknjo, iz katere bi se bilo težko rešiti. Slabo serijo napadov, ki so jo zaznamovale kazni in izključitev igralca (ki je želel pošteno sojenje in zaščito igralcev pred nepotrebnim poškodbami s kaznovanjem poznih naletov) je ob pričetku zadnje četrtine kronal še slab punt. Hammersi so svoj napad začeli vsega 28 jardov oddaljeni od končne cone, in zgolj ena lepa podaja med mariborskimi obrambnimi igralci je bila dovolj za dosego touchdowna. Močan pritisk pri poskusu za dodatno točko je poskrbel za blokiranje strela, semafor je pokazal 26:29.

Dež, ki je pospremil naslednji napad Generalov, ni zmotil igre napadalne linije in Domna Karničnika, ki je vso tekmo (in praktično že vso sezono) povzročal preglavice nasprotnikovi obrambi in si ob koncu tekme od trenerja prislužil Game ball. S tekom za touchdown je povišal vodstvo, ki je po uspešnem dodatnem strelu ponovno znašalo 10 točk – 26:36. Dež, ki se je hitro spremenil v močan naliv je skupaj s prižganimi reflektorji ustvaril filmsko kuliso, ki pa ni bila po godu napadu domačih, ki so lovili zaostanek. Dobro pokrivanje Generalov in spolzke žoge so vodile do nezaključenih podaj, to pa je pomenilo predajo žoge z dolgim puntom. Spolzka žoga pa je bila razlog za novo napako Generalov – neuspešno predajo žoge med centrom in podajalcem. Na žogo so padli domačini, ki so z napadom začeli dovolj blizu končne cone, da so se odločili za tek s podajalcem, ki je ob svojih blokerjih odslalomiral po desni strani do končne cone. Kljub padcu pri strelu za dodatno točko je žoga zletela med vratnicami in razlika je znašala zgolj 3 točke – 33:36.

Navijači so torej upali na čudež v zadnjih dveh minutah, ki bi Hammersom omogoči vsaj strel na gol in izenačenje rezultata. Dočakali so zgolj neuspešen poskus on-side kickoffa in nekaj uspešnih tekov Karničnika in Fišerja. To je prineslo ničle na uri in ničlo v stolpcu za poraze po odigranih 8. krogih rednega dela sezone za Maribor Generals.

Najdaljša sezona v zgodovini kluba se nadaljuje – naslednja postaja je tekma končnice, na kateri sicer imamo prednost domačega igrišča, ampak mora biti po pravilih avstrijske zveze AFBÖ odigrana na avstrijskih tleh. Tako bomo »domačo« tekmo  proti četrto uvrščeni ekipi Telfs Patriots odigrali v soboto, 16. julija ob 13:00 v Grazu na Fussballverbandsplatz-u. Vsi, ki nas želite vzpodbujati do nove zmage in mesta v t.i. IRON BOWL-u pridno spremljajte našo Facebook stran Maribor Generals, kjer bodo objavljene vse podrobnosti!