Za boljše delovanje naša stran uporablja piškotke.

INFORMACIJA O PIŠKOTKIH IN PRAVNA PODLAGA

Sprejmi piškotke

Splošno

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012) je v slovensko zakonodajo vnesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnikov. Splošna pojasnila o piškotkih lahko preberete v smernicah Informacijskega pooblaščenca "Kdaj lahko uporabljamo piškotke" .

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani naložijo na vaš računalnik. Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku posameznega spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta bo brskalnik prebral piškotek in posredoval informacije spletnemu mestu ali drugemu elementu, ki je nastavil piškotek.

Vrste piškotkov

Nujno potrebni piškotki: Za njihovo namestitev ne potrebujemo vašega dovoljenja. So namreč nujni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih dejanja, ki jih sami želite izvajati na naši spletni strani, ne bi delovali pravilno.

Izkustveni piškotki: Tovrstni piškotki so namenjeni zbiranju podatkov za izboljšanje delovanja spletne strani. Zbirajo podatke o načinu obiska spletne strani, ob čemer ne zbirajo informacij, po katerih bi lahko identificirali uporabnika, saj so te anonimizirane.

Funkcionalni piškotki: S pomočjo teh piškotkov si spletna stran zapomni vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo ...) ter zagotavlja napredne, uporabniku prilagojene funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletni strani, so pa zbrani podatki anonimizirani.

Piškotki za usmerjanje in oglaševalski piškotki tretjih oseb: Te piškotke urejajo in gostijo tretje osebe. Piškotki za usmerjanje so povezani s storitvami tretjih oseb, na primer gumba "Všečkaj" in "Deli z ostalimi" in lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletu. Oglaševalski piškotki omogočajo predvajanje oglasov, ki so prilagojeni vašim interesom.

Če želite izvedeti več o teh tehnologijah in njihovem delovanju, obiščite ustrezno spletno mesto, denimo www.allaboutcookies.org .

Zakaj in kako uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo kot orodje, s katerim vam ponudimo prijetnejšo izkušnjo pri obisku našega spletnega mesta.

Piškotki ne shranjujejo informacij, ki bi omogočali prepoznavanje posameznih oseb, uporabljamo namreč le šifrirane informacije, ki jih zberemo s piškotki.

Piškotki, ki jih uporabljamo, ne škodijo vašemu računalniku.

Kateri piškotki se nameščajo ob obisku naše spletne strani?

V spodnji tabeli so opisani piškotki, ki se nameščajo ob obisku naše strani:

Piškotek Ime piškotka Namen piškotka Kdaj se izbriše?
Shranjevanje piškotkov cookieaccept Zabeleži vašo odločitev o sprejetju uporabe piškotkov na naši spletni strani 1 leto po namestitvi

Slogovni piškotek

MD5 hash generirano ime: (npr. 0487ca281a8e7c2d1ada5d01e10fa334)

Shranjuje pomembne slogovne parametre, da se vam spletna stran pravilno prikaže Na koncu seje
Kontakt lca0 Shranjuje vaše vpisane kontaktne podatke v spletnem obrazcu za pošiljanje elektronske pošte Na koncu seje
Kontakt lca1 Shranjuje vaše vpisane kontaktne podatke v spletnem obrazcu za pošiljanje elektronske pošte Na koncu seje

Maribor, 9.7.2013

S tesno zmago do prvega mesta na lestvici

Napisal General on . Posted in Novice

СНПЧ А7 Уфа, обзоры принтеров и МФУ

bears mbg

Maribor Generals smo v infarktni končnici ustavili napad ekipe Styrian Bears in z blokiranim strelom na gol poskrbeli za 5. zmago v krstni sezoni avsrijske AFL -  Division 2. Za goste iz Gradca je bil to prvi letošnji poraz in sploh prva tekma na kateri je njihova obramba dopustila točke nasprotnikom. Z zmago 19:17 smo Generali tako prevzeli vodstvo na lestvici. Do konca rednega dela so še 3 tekme (29.5. na Dunaju, 26.6. v Mariboru in 2.7. v Schwazu na Tirolskem), nato sledi končnica s polfinalno tekmo (16. ali 17. julij), kjer si bosta dve ekipi priborili pravico nastopa v Iron Bowlu (30. julij).

Prvi napad Medvedov se je zaključil s strelom na gol, ki pa se je končal v prečki, tako da je žoga pripadla domači ekipi. V samo dveh akcijah  (ulovljena žoga za 60 jardov in tek za 20 jardov) je Domen Karničnik spravil napad Generalov v končno cono (strel za dodatno točko uspešen). V nadaljevanju četrtine sta se izkazali obrambi, tako da so gledalci na vsaki stani videli punt in nato še izgubljeni žogi obeh ekip (fumble Bearsov in prestrežena podaja Generalov). Gostje so nato z dolgo serijo napadalnih akcij prišli do prvih točk na tekmi in postavili rezultat prvega polčasa, 7:7.

Bearsi so ob začetnem udarcu v drugem polčasu presenetili Generale in prvi pokrili žogo, ki je bila brcnjena za prvo linijo blokirjev. Kljub temu je obramba ostala zbrana in podobno kot v začetku prvega polčasa napad gostov ustavila pred končno cono. Tokrat je strel za tri točke zletel nad prečko in gostje so prvič na tekmi povedli, 7:10. Generali so bili v prvem napadu manj uspešni in so bili prisiljeni v predajo žoge, ki pa jo je v domačo posest s prestreženo podajo vrnil kapetan obrambe Kevin Kos. Za nove točke je poskrbela naveza Fišer-Jelen, žal pa je bil strel za dodatno točko neuspešen, tako da je bil rezultat 13:10.  tako da je vodstvo znašalo 3 točke, 13:10.

Naslednje točke so prišle v četrti četrtini. Žogo je Generalom s prestreženo podajo tokrat priboril povratnik Marko Koban, v končno cono pa jo s tekom takoj za napadalno linijo spravil podajalec Fišer. Poskus za dodatni dve točki ni bil uspešen, je pa rezultat bil povišan na 19:10, kar je pomenilo, da gostje z enim napadom ne morejo izenačiti ali povesti. Kljub temu se je gostom že v naslednjem napadu uspelo precej približati – s kombinacijo podaj in tekov so utrujali mariborsko obrambo, ki je kljub bučnemu navijanju številčne publike dopustila touchdown in znižanje razlike na zgolj dve točki – 19:17.

Generali smo z dolgimi napadi poskušali odžreti kar se je dalo dosti časa. Napadalna linija (Kovač, Brdnik, Brglez, Liber, Kočevar) in tekača Karničnik in Bratušek so poskrbeli za številne nove prve poskuse, ponovno pa se je ustavilo povsem pred končno cono. Ob nesrečnem spotiku podajalca Fišerja na četrtek poskusu so priložnost za preobrat rezultata dobili Avstrijci. Uspešno so osvajali ozemlje in nove prve poskuse in celo prišli v končno cono v akciji, ki so jo sodniki upravičeno razveljavili zaradi nedovoljenega blokiranja. Vse je bilo odvisno od 47 jardov dolgega strela na gol, ki pa ga je blokiral Rene Praviček.

Končni rezultat 19:17 je pomenil, da ostajamo edina neporažena ekipa v 2. diviziji  Austrian Football League. Že to nedeljo nas čaka gostovanje na Dunaju pri Vienna Warlords (prva tekma se je v Mariboru končala z rezultatom 20:12), nato 12. junija Finalni Touchdown v Domžalah, kjer se bomo za 3. mesto v državnem prvenstvu sploh prvič pomerili z ekipo Domžale Tigers.

V kolikor bi želeli z ekipo potovati na Dunaj in nas tam vzpodbujati na enem izmed najlepših igrišč v Evropi, namenjenih izključno ameriškemu nogometu, je na avtobusu še nekaj prostih mest. Za več informacij nam pišite na Facebook strani Maribor Generals ali na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.