Za boljše delovanje naša stran uporablja piškotke.

INFORMACIJA O PIŠKOTKIH IN PRAVNA PODLAGA

Sprejmi piškotke

Splošno

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012) je v slovensko zakonodajo vnesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnikov. Splošna pojasnila o piškotkih lahko preberete v smernicah Informacijskega pooblaščenca "Kdaj lahko uporabljamo piškotke" .

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani naložijo na vaš računalnik. Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku posameznega spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta bo brskalnik prebral piškotek in posredoval informacije spletnemu mestu ali drugemu elementu, ki je nastavil piškotek.

Vrste piškotkov

Nujno potrebni piškotki: Za njihovo namestitev ne potrebujemo vašega dovoljenja. So namreč nujni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih dejanja, ki jih sami želite izvajati na naši spletni strani, ne bi delovali pravilno.

Izkustveni piškotki: Tovrstni piškotki so namenjeni zbiranju podatkov za izboljšanje delovanja spletne strani. Zbirajo podatke o načinu obiska spletne strani, ob čemer ne zbirajo informacij, po katerih bi lahko identificirali uporabnika, saj so te anonimizirane.

Funkcionalni piškotki: S pomočjo teh piškotkov si spletna stran zapomni vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo ...) ter zagotavlja napredne, uporabniku prilagojene funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletni strani, so pa zbrani podatki anonimizirani.

Piškotki za usmerjanje in oglaševalski piškotki tretjih oseb: Te piškotke urejajo in gostijo tretje osebe. Piškotki za usmerjanje so povezani s storitvami tretjih oseb, na primer gumba "Všečkaj" in "Deli z ostalimi" in lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletu. Oglaševalski piškotki omogočajo predvajanje oglasov, ki so prilagojeni vašim interesom.

Če želite izvedeti več o teh tehnologijah in njihovem delovanju, obiščite ustrezno spletno mesto, denimo www.allaboutcookies.org .

Zakaj in kako uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo kot orodje, s katerim vam ponudimo prijetnejšo izkušnjo pri obisku našega spletnega mesta.

Piškotki ne shranjujejo informacij, ki bi omogočali prepoznavanje posameznih oseb, uporabljamo namreč le šifrirane informacije, ki jih zberemo s piškotki.

Piškotki, ki jih uporabljamo, ne škodijo vašemu računalniku.

Kateri piškotki se nameščajo ob obisku naše spletne strani?

V spodnji tabeli so opisani piškotki, ki se nameščajo ob obisku naše strani:

Piškotek Ime piškotka Namen piškotka Kdaj se izbriše?
Shranjevanje piškotkov cookieaccept Zabeleži vašo odločitev o sprejetju uporabe piškotkov na naši spletni strani 1 leto po namestitvi

Slogovni piškotek

MD5 hash generirano ime: (npr. 0487ca281a8e7c2d1ada5d01e10fa334)

Shranjuje pomembne slogovne parametre, da se vam spletna stran pravilno prikaže Na koncu seje
Kontakt lca0 Shranjuje vaše vpisane kontaktne podatke v spletnem obrazcu za pošiljanje elektronske pošte Na koncu seje
Kontakt lca1 Shranjuje vaše vpisane kontaktne podatke v spletnem obrazcu za pošiljanje elektronske pošte Na koncu seje

Maribor, 9.7.2013

Odlična igra obrambe ni bila dovolj za presenečenje proti Silverhawksom

Napisal General on . Posted in Novice

СНПЧ А7 Уфа, обзоры принтеров и МФУ

SH MBG

Prvič po sezoni 2009/2010 se za naslov državnega prvaka borijo štiri slovenske ekipe. Žreb je določil, da se bodo za nastop v ZANS Bowlu borili Kranj Alp Devils in novinci Domžale Tigers (ki sicer igrajo v skupni diviziji lige CEFL), Maribor Generals pa je čakal obračun z ekipo Ljubljana Silverhawks, ki v nastopih državnega prvenstva še ne pozna grenkobe poraza. Obe tekmi sta bili odigrani v nedeljo, 10. 4. 2016.

Tako Generali kot Srebrni Sokoli letos nastopamo v Avstriji. Silverhawksi igrajo v eni najmočnejših lig v Evropi, v AFL – Austrian Football League, mi pa smo bili povabljeni v 2. divizijo. Medtem ko smo Generali na uvodni tekmi zabeležili visoko zmago proti ekipi Haller Löwen (ki je še lani nastopala v 1. divziji), so Ljubljančani vknjižili dva tesna poraza proti Graz Giants in večkratnim evropskih prvakom Vienna Vikings. Ker jih ta vikend čaka nova tekma proti Vikingom je bilo pričakovati počitek za nekatere ključne igralce državnih prvakov (namesto ameriške okrepitve Gardnerja je vlogo podajalca prevzel kar trener Štamcar).

Številčno precej bolje okrepljenih Sokolov to v začetku ni upočasnilo in njihova obramba je že v našem prvem napadu pokazala, da bo to dolg dan za podajalca Fišerja in soigralce. Ko so žogo prevzeli Silverhawksi je kazalo na obračune izpred nekaj let – hitro vodstvo s 7:0 je povzdignilo publiko, ki pa je v nadaljevanju videla drugačno sliko. Zaradi neučinkovitega napada Generalov so imeli Silverhawksi sicer ogromno priložnosti, ampak novih točk jim mariborski obrambni zid ni dopustil. Ni manjkalo zbitih ali prestreženih podaj, fumblov in tacklov za izgubo jardov. Tudi ko so Ljubljančani s tekom prebijali prvi nivo obrambe jim je pred končno cono zmanjkalo moči.

Generalski zid ni popustil, vseskozi smo bili v igri, žal pa napadalna igra ni stekla. Številčna premoč se je na koncu pokazala za odločilno, ko so v zadnji četrtini Silverhawksi po izgubleni žogi pri predaji med centrom in podajalcem in nato še prestreženi podaji dosegli dva zadetka in rezultat povišali na končnih 21:0.

Dvoboj je v objektiv mojstrsko ujel fotograf Boris Gorički. Celotno galerijo si lahko ogledate tukaj.

Za naslov državnih prvakov se bodo 12. junija na Dnevu ameriškega nogometa v Domžalah borili Ljubljana Silverhawks, njihovega nasprotnika pa bo določila povratna tekma med Tigersi in Alp Devilsi. Slednji so s 47:7 prepričljivo slavili na prvi medsebojni tekmi, ki je bila odigrana v Guncljah.