Za boljše delovanje naša stran uporablja piškotke.

INFORMACIJA O PIŠKOTKIH IN PRAVNA PODLAGA

Sprejmi piškotke

Splošno

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012) je v slovensko zakonodajo vnesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnikov. Splošna pojasnila o piškotkih lahko preberete v smernicah Informacijskega pooblaščenca "Kdaj lahko uporabljamo piškotke" .

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani naložijo na vaš računalnik. Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku posameznega spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta bo brskalnik prebral piškotek in posredoval informacije spletnemu mestu ali drugemu elementu, ki je nastavil piškotek.

Vrste piškotkov

Nujno potrebni piškotki: Za njihovo namestitev ne potrebujemo vašega dovoljenja. So namreč nujni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih dejanja, ki jih sami želite izvajati na naši spletni strani, ne bi delovali pravilno.

Izkustveni piškotki: Tovrstni piškotki so namenjeni zbiranju podatkov za izboljšanje delovanja spletne strani. Zbirajo podatke o načinu obiska spletne strani, ob čemer ne zbirajo informacij, po katerih bi lahko identificirali uporabnika, saj so te anonimizirane.

Funkcionalni piškotki: S pomočjo teh piškotkov si spletna stran zapomni vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo ...) ter zagotavlja napredne, uporabniku prilagojene funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletni strani, so pa zbrani podatki anonimizirani.

Piškotki za usmerjanje in oglaševalski piškotki tretjih oseb: Te piškotke urejajo in gostijo tretje osebe. Piškotki za usmerjanje so povezani s storitvami tretjih oseb, na primer gumba "Všečkaj" in "Deli z ostalimi" in lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletu. Oglaševalski piškotki omogočajo predvajanje oglasov, ki so prilagojeni vašim interesom.

Če želite izvedeti več o teh tehnologijah in njihovem delovanju, obiščite ustrezno spletno mesto, denimo www.allaboutcookies.org .

Zakaj in kako uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo kot orodje, s katerim vam ponudimo prijetnejšo izkušnjo pri obisku našega spletnega mesta.

Piškotki ne shranjujejo informacij, ki bi omogočali prepoznavanje posameznih oseb, uporabljamo namreč le šifrirane informacije, ki jih zberemo s piškotki.

Piškotki, ki jih uporabljamo, ne škodijo vašemu računalniku.

Kateri piškotki se nameščajo ob obisku naše spletne strani?

V spodnji tabeli so opisani piškotki, ki se nameščajo ob obisku naše strani:

Piškotek Ime piškotka Namen piškotka Kdaj se izbriše?
Shranjevanje piškotkov cookieaccept Zabeleži vašo odločitev o sprejetju uporabe piškotkov na naši spletni strani 1 leto po namestitvi

Slogovni piškotek

MD5 hash generirano ime: (npr. 0487ca281a8e7c2d1ada5d01e10fa334)

Shranjuje pomembne slogovne parametre, da se vam spletna stran pravilno prikaže Na koncu seje
Kontakt lca0 Shranjuje vaše vpisane kontaktne podatke v spletnem obrazcu za pošiljanje elektronske pošte Na koncu seje
Kontakt lca1 Shranjuje vaše vpisane kontaktne podatke v spletnem obrazcu za pošiljanje elektronske pošte Na koncu seje

Maribor, 9.7.2013

Napad deloval na vse cilindre, vpisana še tretja zmaga

Napisal General on . Posted in Novice

СНПЧ А7 Уфа, обзоры принтеров и МФУ

mbg patriots

Tudi po treh krogih 2. divizije razširjenega avstrijskega državnega prvenstva Maribor Generals še ne poznamo poraza. Tokrat so v prekrasnem vremenu v Športnem parku z rezultatom 44:20 padli naši drugi letošnji nasprotniki iz Tirolske, Telfs Patriots.
Dosežene točke po četrtinah: 6:7 / 14:7 / 24:6 / 0:0.

Patrioti, ki so se na 570 km dolgo pot v Maribor odpravili še v petek, so sobotni obračun pričeli z neuspešno predajo med centrom in podajalcem, ki so jo pobrali obrambni igralci Generalov. Z lepo ujeto podajo je Aljaž Jelen nekaj trenutkov kasneje poskrbel za prve točke na tekmi (po blokiranem strelu na gol), 6:0. V naslednjem napadu so Patrioti s kombinacijo dobrih tekov po sredini in okoli napadalne linije odžirali čas in jarde na poti do končne cone, kamor jim je, ponovno s tekom, tudi uspelo. Zaradi uspešnega strela na gol so povedli z rezultatom 6:7.

Do konca prve četrtine je napadu Generalov uspelo priti do t.i. rdeče cone (zadnjih 20 jardov pred končno cono), od tam pa je v prvi akciji druge četrtine žogo v končno cono ponovno ponesel Jelen, sicer predsednik pobratenega kluba Slovenska Bistrica Werewolves (ki jih, skupaj z našimi novinci, v jeseni čaka nastop v 2. slovenski ligi). Namesto strela na gol po touchdownu so Generali goste presenetili s podajo, ki jo je za dodatni 2 točki ujel Matevž Takač in postavil rezultat 14:7. V nadaljevanju je mariborska obramba strnila vrste (med drugim tudi ustavila poskus za strel na gol iz igre, kar bi nasprotnikom prineslo 3 točke) in naslednja sprememba rezultata je bila nova ujeta podaja v končni coni Avstrijcev – prejemnik podaje podajalca Robija Fišerja je tokrat bil Domen Karničnik. Po novem neuspešnem strelu na gol (ki so ga gostje skoraj vrnili v drugo končno cono) je kazalo, da bo rezultat ob polčasu 20:7. S tem pa se niso strinjali gostje iz Telfsa, ki so domačo obrambo presenetili s t.i. reverse­ tekom (nakazan tek v eno stran, z žogo pa drug igralec steče okoli svoje napadalne linije na drugo stran igrišča) dolgim skoraj 65 jardov in tako znižali rezultat na 20:14.

Drugi polčas je napad Generalov začel manj kot 50 jardov oddaljen od končne cone – Kevin Kos (ki je poleg poveljevanja obrambi prispeval tudi levji delež k uspehu napada Generalov) in Domen Karničnik sta skozi vso tekmo odlično vračala začetne udarce.  Večino dela do končne cone je s tekom in lepo ujeto žogo opravil Karničnik, v končni coni pa jo je ujel Takač, ki je 3 dni prej praznoval rojstni dan in tako poskrbel za lepo darilo zase, soigralce in navijače v Športnem parku Tabor. Akcijo za dodatni dve točki je ob pokrivanju dveh igralcev uspešno zaključil Jelen za vodstvo 28:14.

V naslednji seriji napadov so Patrioti s ponovno reverse akcijo, ki se je končala v končni coni znižali rezultat na 28:20. Strel za dodatno točko je blokiral kapetan obrambe Kos. Rezultat ni dolgo ostal nespremenjen. Fišer je ob globokem pokrivanju avstrijskih obrambnih igralcev obdržal žogo, stekel po sredini in ob odličnem blokiranju svojih soigralcev odslalomiral 82 jardov do končne cone. Za piko na i je s QB sneak-om (tek po sredini, takoj za centrom) dodal še uspešen poskus za dodatni točki za rezultat 36:20.

Avstrijem je začelo zmanjkovati časa zato so začeli s podajami, na kar pa so bili branilci Maribora pripravljeni – ustavljali so tako podaje kot poskuse samostojnega teka podajalca. Dobro ustavljanje obrambe je nagradil Kevin Tacer, ki je nekaj trenutkov kasneje v vlogi lovilca odlično ujel podajo Fišerja in z njo stekel 71 jardov do končne cone. V svoji prvi sezoni (na dosedanjih odigranih 4. tekmah) je mladi Tacer vknjižil že 2 prestreženi podaji (eno vrnjeno za touchdown) in ulovljeno podajo za touchdown.

Rezultat 44:20 se v zadnji četrtini ni spremenil, kar je pomenilo, da Generali s tretjo vknjiženo zmago ostajamo na 2. mesto lestvice za Styrian Bearsi iz Graza, ki bodo naši naslednji nasprotniki v Mariboru – že sedaj si lahko rezervirate nedeljo, 22. 5. 2016 za ogled tekme v Športnem parku Tabor. Igralci pa še pred tem potujejo na avstrijsko Štajersko, kjer že to nedeljo gostujejo pri Fürstenfeld Raptorsih. Spremljajte našo Facebook - https://www.facebook.com/mariborgenerals/ in spletno stran za obvestila o tekmi!

Albumi s fotografijami s tekme so na voljo v Facebook skupini Maribor Generals. Hvala fotografom za podporo!