O NAS

Začetki kluba segajo v marec leta 2008, ko se je nekaj navdušencev ameriškega nogometa v Mariboru zbralo na ustanovnem sestanku in kasneje na prvih treningih. Kot društvo je bilo pod nazivom Športno društvo Maribor Generals uradno registrirano 21. maja 2008 v Mariboru.

2009/2010 Prvo sezono igranja je klub zaključil kot tretji v prvem slovenskem državnem prvenstvu po zmagi v končnici nad Gold Diggers, za Ljubljana Silverhawks in Alp Devils.

2011/2012 Drugo sezono so Generalsi pričeli z zmago nad Zagreb Raiders. Edin poraz, ki so ga doživeli je bila tekma z ljubljanskimi Silverhawksi. Kljub porazu so se uspeli uvrstiti v Slo Bowl III, kjer so kljub dobre igre in zbranosti na igrišču klonili z 23:10 pod Ljubljančani.

2012/2013 Generalsi so se pridružili novo nastali ligi AAFL - Alpe Adria Footbal League. Kljub odličnemu začetku sezone so svoj prvi poraz doživeli ob koncu rednega dela proti Alp Devilsom, in na koncu zaradi ne zbranosti na Slo Bowlu IV izgubili proti Ljubljanskim Silverhawksom. Kljub zadnjima porazoma, pa je ekipa osvojila pokal AAFL.

1

Družina

11

Izkušnje

30

Igralcev

8

Prvaki

Zakaj se nam pridružiti?

Mnenja igralcev

David Možič

Ker gre za šport, pri katerem ni pomembno če si velik ali mali, debel ali suh za vsakega se najde mesto, rabis samo "par ja*c" in željo po adrenalinu... Zakaj ravno MBG; ker gre za ekipo navdušencev nad tem športom, ki te bo sprejela "za svojega" in ti pomagala napredovati tako na športnem kot osebnostnem področju.

Domen Karničnik

Ker je to timska igra in se za vsakega najde pozicija, naj pride poizkusit. Smo super ekipa in se radi druzimo tudi po tekmah. 

Robert Fišer

Ker ameriški nogomet predstavlja več kot samo šport. Z zmagami, porazi, napornimi treningi in druženji izven njih, te poveže z ljudmi, ki se zanašajo na tebe in ki se lahko zaneseš na njih. Nauči te odgovornosti, nesebičnosti in borbenosti. Je šola za življenje in tisti, ki mu namenijo dovolj svojega časa postanejo del družine z imenom Maribor Generals.

Amadej Komar

Pridruži se nam, pa dobiš rekreacijo, zabavo in kolege. Šport, ki ti bo prinesel disciplino in moškost.

Copyright © 2019 Maribor Generals. All Rights Reserved. Designed By Sa&T©